Az ízletes balatoni halé a főszerep a XI. Siófoki Halfesztiválon

A rendezvény minden korosztály számára kínál izgalmas családi és gyermekprogramokat, ingyenes koncerteket, kulináris élvezeteket, különleges halételeket, valamint egy izgalmas Fish Food versenyt. Az őszi szezon egyik legszínesebb és élményekkel teli eseménye Siófokon várja a látogatókat, ahol október 11. és 13. között a Halfesztivál ünnepli a halas gasztronómiát. A fesztivál hangulatát esti koncertek és egyedi programok fokozzák, miközben a Balaton partján felfedezhetjük a halételek gazdag világát.

A város szíve, a Fő tér, újra megtelik zenével és különleges halas fogásokkal. A legkisebbek számára színes programkínálat biztosítja a szórakozást: a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, Bolba Éva és a JAZZterlánc, valamint a Cosplay Marvel hősök is fellépnek. Emellett interaktív foglalkozásokkal várja a gyerekeket a Csupa-Csoda Vándorjátszótér és a Levendula Játszóház. A felnőttek sem maradnak program nélkül: pénteken a Neoton Família Sztárjai, szombaton a Wellhello, vasárnap pedig a Leander Szimfonik lép színpadra.

A gasztronómia szerelmeseit sem hagyja hidegen a fesztivál: szombaton HalPiknik főzőverseny, vasárnap pedig a Fish Food megmérettetés kínál különleges ízélményeket. Vomberg Frigyes sztárséf és Fodor Noel, a Bocuse d'Or magyar bajnoka választják ki az év legjobb halas street foodját, amelyet mindenki megkóstolhat.

Siófok idén is vendégül látja Magyarország híres „halas városait” a Duna és Tisza partjáról, így Baja, Mohács, Paks és Szeged is bemutatkoznak különleges halételeikkel.

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!

Bővebb információ: www.facebook.com/siofokguide

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)