Gasztronómia, fesztivál, nosztalgia, kultúra, természet és szabadidő Siófokon

Az izgalmas nyári napok után szeptembertől novemberig idén is kellemesen meleg, vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb városa, Siófok! A legnépszerűbb Balaton-parti célváros a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel! avaly A GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát.

Az áprilisi GasztroFok Tavasz után már itt a következő állomás: a szeptember 13-15. között megrendezett GasztroFok Nyárutó. Ez az esemény a térség egész éves különlegességeit mutatja be a látogatóknak, erősítve a "Siófok egész évben vár!" üzenetet.

A rendezvényen helyi termelők, pincészetek, csúcsminőségű gourmet éttermek, street food árusok és desszertkülönlegességeket kínáló szolgáltatók egyaránt képviseltetik magukat. A Julcsi Kalácsoda Foodtruck, akik már a kezdetektől a GasztroFok partnerei, idén különleges kürtős kalácsaikkal elnyerték az "Év felfedezettje" címet "Az év strandétele" versenyen.

Október 11-13. között a balatoni halételek kapják a főszerepet a XI. Siófoki Halfesztiválon. Itt minden korosztályt színes családi programok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny és különleges halételek várnak. A fesztivál hangulatát tovább fokozzák olyan fellépők, mint a Neoton Família Sztárjai, a WellHello és a Leander Szimfonik. A Fő teret ellepő gasztrokínálatból Vomberg Frigyes sztárséf és Fodor Noel, a 2023-as Bocuse d’Or magyar bajnoka, választja ki a 2024-es év legjobb halas street foodját, amelyet bárki megkóstolhat.

Az idei szeptember és október ígéretes vénasszonyok nyarával kedveskedik, amelyhez a Balaton partja tökéletes helyszín. Feltöltődhetünk egy SUP-ozással a tükörsima Balatonon, sétahajózhatunk a varázslatos naplementében, felfedezhetjük az őszi pompában tündöklő Jókai parkot, vagy készíthetünk egy emlékezetes szelfit a megújult Rózsakertben.

Bővebb infó: www.facebook.com/siofokguide és www.siofok.hu oldalakon.

Siófok – ahol a Balaton kezdődik! Ősszel is megéri felfedezni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)