Hazai előadók a Sziget fesztiválon

A Sziget fesztivál kétségtelenül egyik legnagyobb előnye, hogy a hat nap alatt Budapestet a világ számos részéről érkező, idén mintegy hatvan országból származó fellépőkkel árasztja el. Ez a rendezvény a zenei műfajok sokszínűségét kínálja, emellett tánc, színház, cirkusz és egyéb művészeti ágak is képviseltetik magukat. A fesztivál során világhírű sztárokat, közkedvelt előadókat, izgalmas zenei és kulturális csemegéket, valamint hazánkban talán kevésbé ismert, feltörekvő tehetségeket láthatunk. Mindez többtucat helyszínen zajlik a Szabadság Szigetének 76 hektáros területén.

Minden, ami hazai

Ezúttal tekintsük át a magyar fellépők kínálatát, kezdve a Nagyszínpadra tervezett egyedi koncertektől, egészen a további jelentős helyszínekig, mint a Colosseum, a Bolt Party Aréna és a Revolut Színpad. Idén új névvel mutatkozik be az ibis × ALL presents The Buzz, valamint a közkedvelt dropYard és a kizárólag hazai koncerteket felvonultató Petőfi Színpad. Emellett nem hagyhatjuk ki a Global Village és a Sziget Beach programjait sem, illetve a magyar nem zenei előadásokat, amelyek között bőséggel találhatunk táncot, cirkuszt és sétáló utcaszínházat is.

A Nagyszínpad továbbra is hazai előadók egyedi koncertjeinek ad otthont, amelyek újdonságot jelentenek a magyar közönségnek, és akár a nemzetközi hírnév felé is elindíthatják őket. Azahriah az első olyan hazai fellépő hosszú idő után, aki a headliner előtti sávban kapott helyet, és egy különleges show-val készül, amely a Puskás Aréna közönségének is tartogat meglepetéseket. Beton.Hofi is rendhagyó programmal érkezik, hiszen a világhírű Rajkó Cigányzenekarral fog együttműködni a színpadon. A zenekar teljes, 14 fős felállása – hegedűművészek, csellisták, nagybőgős és cimbalmos – részt vesz a műsor egy részében, ahol Beton.Hofi dalai az ő hangszerelésükben szólalnak meg. Az idén tízéves Margaret Island első Nagyszínpados fellépésére egy összművészeti produkcióval készül, amelyben a Szegedi Kortárs Balett nemzetközileg elismert táncosai is közreműködnek.

A Revolut Színpadon láthatjuk a Platon Karataev és az Analog Balaton fellépéseit, míg a Bolt Arénában olyan előadók lépnek fel, mint a Next Level partysorozat alapítói, Dublic és B’Andre, valamint a Be Massive brand-et képviselő Metha. A Colosseum több mint húsz hazai fellépőnek biztosít helyet különböző napokon és idősávokban. Érdemes a Sziget weboldalán böngészni a részletekért.

A Petőfi Színpad a magyar zenekarok központja lesz, olyan nevekkel, mint az Esti Kornél, Ivan & The Parazol, Abigél, Anna and the Barbies, Sziámi, valamint a metál képviseletében a LAZARVS és a Devil’s Trade. A LightStage idén is a Sziget északi csúcsát tölti meg programokkal, ahol a nemzetközi fellépők mellett hazai előadók is szerepelnek, például a Voice győztese, Szakács Erika, és a The Curious Kind.

Jegyek: https://szigetfestival.com/hu/jegyek/list/

Fotó: Sziget Fesztivál

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)