Sam Smith először a Szigeten és a sokszínű Magic Mirror

Sam Smith, a világhírű énekes és dalszerző, páratlan hangjával és lenyűgöző előadásmódjával, elragadja a közönséget augusztus 11-én a Sziget Fesztiválon. Ezen az estén a Sziget nagyszínpadán újraéled a zene varázsa és a dalok (többek közt:Stay With Me, Diamonds, I Feel Love, Promises, Gloria) elrepítik őket egy érzelemteli zenei utazásra. A Magic Mirror pedig hozza a jól bevált szórakoztatás receptjét!

A Magic Mirror már több mint két évtizede a szeretet, öröm és elfogadás szentélye a szórakozás és kultúra birodalmában. Ahogy a helyszín maga is állandóan megújuló identitással bír, úgy a programstruktúra is időről időre változik. Az előadóművészeti színtér pezsgése inspirál minket, hogy új koraesti idősávokat nyissunk a tánc, színház és zene számára. Ezért a Sziget Comedy stand-up műsor és a Mirror Talks kulturális-társadalmi beszélgetései mostantól korábban kezdődnek, mégpedig a tavaly nagy sikert aratott brunch program után: a Queens Brunch Vienna sokoldalú drag queen-jei három napon át hozzák el az Álomtükör varázslatát.

Az idei Mirror Talks során a legaktuálisabb témákat boncolgatjuk, beleértve a feminizmust és a leszbikusok helyzetét, az OnlyFans jelenségét, a queer kultúra és társadalom kapcsolatát, valamint az LMBTQIA+ közösség szexuális forradalmának inspirációját a normatív párkapcsolati modell válsága ellen.

A Trojka Színházi Társulás ebben az évben Gryllus Dorka rendezésében angolul színpadra állított Szx_Mch című előadása egyaránt szól heterókról és melegekről, transzokról és biszexuálisokról, az élet peremén álló és a privilégiumokban fürdő emberekről, valamint arról, hogyan lehet élni szerelmünkkel a XXI. századi Magyarországon.

Az UNESCO világörökség részét képező berlini house és techno szcéna kiemelkedő Dj-je, Dasco, vendégül látva a budapesti underground zenei szcénában üstökösként felívelő Dirty Cash partysorozat szigetes bemutatkozását. A Triton dj-i és táncosai pedig a popkultúra tánc világának egyik hazai mestere, Balogh Bence vezetésével készítik fel a Szitizeneket a fesztivál első két napján.

Az egyediség a kiteljesedés kulcsa, és ezt tökéletesen bizonyítja a világhírű Danny Beard és zenekara, akik minden este fél 9-kor borzolják a közönség auditív és vizuális kedélyét hat estén át, humorukkal és lenyűgöző előadásmódjukkal.

Az este leple alatt látványos showműsorokban ünnepeljük, hogy az Álomtükör mindenkié. A „weimari punkkirálynő”, Bernie Dieter „Klub Cabarett” rendezése minden este 23:00 órakor varázsolja el a közönséget énekes műsorszámaival, légi akrobatikával és tűznyeléssel, fantasztikus jelmezekkel.

Az idei záróműsor, a Color Fusion Ball, vogue és drag bulija három hazai csapat, a Drag Queen Hungary, a Kiki House of Bandita és a Dragvolution exkluzív együttműködése, amely élettel tölti meg a legvadabb zenei ritmusokat táncosok, performerek és vogue-táncosok közreműködésével.

A Sziget Comedy egyesült királyságból érkező műsorvezetője, Dave Thompson, egy csillagokkal teli felhozatallal várja a humor szerelmeseit, hogy minden nap két komikussal nevettessenek együtt.

Az már biztos, hogy a Sam Smith koncert emlékezetes lesz, ahogy Smith hangjának varázsa és a Sziget energiaja találkozik, hogy együtt alkossanak valami különlegeset és felejthetetlent. A Magic Mirror hatalamas programválasztéka pedig fokozza ezt az egyediséget!

Fotó: Sziget Fesztivál, www.samsmithworld.com

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)