Szarka Gyula a gasztronómia örömeiről énekel
A több mint ezeréves magyar konyhaművészet a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, amely gazdag, egyedi, változatos, kreatív és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Szarka Gyula új lemezének célja, hogy zenében kifejezve, humorral fűszerezve mutassa be a magyar embereknek a magyar gasztronómiát, amire méltón lehetünk büszkék. Ebben a felfogásban ez a téma még nem került felmutatásra, tehát hiánypótló alkotás.
Naponta sok ezer konyhában lobban fel a tűzhelyek lángja, és kezdődik a varázslat. Konyha az egész világ és szakács benne minden férfi és nő – mondhatnánk Shakespeare után szabadon. Mindenesetre, ha egy kíváncsi marslakó errefelé csavarogna, meglepetéssel tapasztalná, hogy töltött káposzta, füstölt kolbász és túrós rétes finom illata lengi körül szépséges bolygónkat, különösképpen itt a Kárpátok környékét.
"Hosszú utazásaim során, zenésztársaimmal a zenekari buszban zötyögve, többfogásos ebédeket főztünk és ettünk meg, persze csak fejben a képzelet szárnyán. Mert az ételről beszélni hasznos és tanulságos időtöltés, na meg kellemesen étvágygerjesztő is. Ezért úgy döntöttem, hogy írok néhány jókedvű dalt erről a csodáról, melynek így vagy úgy, de mindenki a részese” - mondta Szarka Gyula.