Stahl Judit Flódnija új dimenziót ad a Gourmet Fesztiválnak
A Gourmet Fesztivál (május 24-26.) zárónapján a kulináris kalandok és a színházi műfaj improvizatív elemei találkoznak, hogy közönség előtt egyedülálló gasztronómiai és kulturális élménnyé álljanak össze. A Flódni nevű előadás alapját két fontos összetevő adja: Stahl Judit gasztronómiai tudása és neves színészek képessége a spontán alkotásra. Az eredmény egy olyan mű, ami egyedi és megismételhetetlen élményt kínál minden alkalommal.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így a Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.